Omgeving

De landelijke Algarve
Achter het huis strekt zich het weidse landschap van de oostelijke Algarve uit. Dromerige dorpen en gehuchten, sinaasappelboomgaarden, amandel- en olijfbomen... De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan.
Langs de kust ligt het langgerekte natuurgebied Ria Formosa met lagunes, kreken en eindeloze zandstranden.


De vissersplaats Olhäo
Olhäo {ca. 4 km ten westen van het huis] is een vissersplaats met een lange historie. De stad is o.a. bekend om zijn 'Moorse architectuur'. Het stadsgedeelte waar de vissers wonen bestaat uit een labyrint van steegjes. In het autovrije winkelgebied nodigen terrassen, eethuisjes en winkeltjes u uit. Aan het havenfront vindt u de twee overdekte markthallen; een belevenis op zich. Verder vindt u in Olhäo diverse supermarkten, banken, postkantoor, enz.

Fuseta en Ilha de Fuseta
Het dorp Fuseta (ca. 4 km ten oosten van het huis) ligt aan de kust in het natuurgebied Ria Formosa. Vanuit het haventje vaart u met een pontje over de lagune naar ilha de Fuseta. Daar wordt u verwelkomd door de mooiste zandstranden van Europa. Op het centrale pleintje van Fuseta eet u de heerlijkste gerechten 'onder de bomen'.

Praia de Barril (Pedras d'el Rey)
Even voorbij Luz de Tavira (ca. 8 km ten oosten van het huis) ligt het kleinood Barril in het natuurgebied Ria Formosa. U steekt de lagune over via een (voetgangers) pontonbrug. Daarna kunt u kiezen: met een grappig treintje of te voet naar het strand. Barril heeft een paar mooie terassen en eethuisjes, waar u ongetwijfeld verliefd op wordt. En ook hier: de intens blauwe oceaan en eindeloze zandstranden.

In vogelvucht dicht bij huis
 • Het dorp Moncarapacho met diverse leuke eethuisjes, internetcafé, pottenbakkerij,streekmuseum en nog veel meer.
 • Het dorp Estoi met haar wonderlijke, vervallen paleis en de Romeinse nederzetting 'Milreu'.
 • Parque Natural met natuurwandeling, bezoekerscentrum, getijdenmolen, kweekvijvers, vogelreservaat (schuilhutten)en de authentieke Portugese waterhonden.


 • Iets verder
 • Faro (hoofdstad van de Algarve) met o.a. diverse musea, beroemde toegangspoort tot de oude stad (met ooievaarsnesten), autovrij winkelgebied, Carmokerk met griezelige beenderkapel, een keur aan café's en restaurants.
 • Tavira (Romeinse stad). O.a. mooie esplanade langs de rivier, Romeinse brug, ommuurde tuinen, burcht, kerk met gouden interieur, restaurants en winkels.

  Dagtochten
 • Lagos, Sagres en Cabo Säo Vicente. Even voorbij Moncarapacho neemt u de snelweg naar het westen. Lagos is een innemend, dynamisch kustdorp met veel winkels en restaurants. De rotsformaties bij Lagos zijn adembenemend. Beroemd is de Ponte de Piedade, waar u met een bootje door grotten en langs imposante, torenhoge rotsen kunt varen.
 • Sagres is de bakermat van de Portugese ontdekkingsreizigers. U vindt er de restanten van de zeevaartschool van Hendrik de Zeevaarder (o.a. burcht en kolossale windroos). Verder westelijk rijdt u naar de kaap Cabo Säo Vicente. De rotskust bereikt hier hoogten van +70 m boven zeeniveau en biedt spectaculaire uitzichten. De Cabo zelf is de meest zuidwestelijke punt van Europa.
 • Serra de Monchique. Via de snelweg naar het westen bereikt u Portimäo en voert uw weg naar het noorden. Een aanrader is om in Caldas de Mochique een terras te pakken en daarna dit voormalige kuuroord te verkennen (fraaie tuinen en natuurlijk de bronnen van Caldas). Na Caldas voert uw weg omhoog naar de kale top van de hoogste berg in de Algarve: de ruim 9I]l] m hoge Pico da Fóia. Onvergetelijk uitzicht over de Algarve en de oceaan!
 • Het dak eraf: swinging Albufeira. In Albufeira e.o. gaat het swingende leven 24 uur per dag door. De 'hottest places' vindt u hier met een zinderend nachtleven. 's Werelds beste DJ's draaien voor u in de leading clubs tot in de late uurtjes... En, BOB rijdt in ruim een uur terug naar Casa Saskia, zodat hij en iedereen rustig kunnen uitslapen.