Gastenboek    

8 oktober tot 16 oktober 2020
Wat een heerlijk huis heb je! We hebben er enorm van genoten, het weer hielp ook goed mee. De tuin staat er prachtig bij en we hebben er goed gebruik van gemaakt. Samen met Frans een hele fijne tijd gehad. Wellicht tot ziens.
Hartelijke groet van Germaine en Stephan en natuurlijk van Frans

"Er is een ondoorgrondelijke plaats,
 die er al was voor de aarde bestond.
 een plaats zonder verandering,
 waar alles rust en tot vrede komt."

20 april tot 30 april 2019
Beste Ricky,
We kwamen bijna in het donker aan in Casa Saskia. Dat was best spannend onderweg in 1x goed te vinden, maar het ging goed. We hebben genoten van het leuke huis en alle comfort dat we hadden. 's Ochtends ontbijt op het dakterras met 360 graden zicht. Fantastisch! Ook de rust van het plekje was een belevenis op zich. We komen graag nog eens terug.
Erik en Lottie

P.S.: We hadden mooi weer en geen drup regen!

31 augustus tot 7 september 2018
Heerlijke Casa, een prettig verblijf. Alles wat je nodig hebt is er, zowel in de tuin als op het dakterras.
's Avonds hoorden we bosuil-geroep, naast de slaapkamer. We konden hem helaas niet vinden. In Ria Formosa hebben we nog een kameleon gespot en op het dakterras een hop zien vliegen!
Groeten van Anita en Peter

27 juli tot 10 augustus 2018
Beste Ricky,
Meteen toen we binnen kwamen in je huis, voelden we ons thuis. Mede door Rob en alles wat je als welkom regelde. Het voelde als een warm welkom.
We hebben genoten van de mediterrane sfeer, zowel bij het huis als in de omgeving. Elke keer weer een nieuw dorpje of stadje ontdekken en eten bij één van de goede restaurantjes. We zijn ook nog bij de geheime waterval geweest Prego do Inferno; heb hem ook als tip op het bord gehangen. Leuk bord ook trouwens.
Op de laatste dag gingen we met de ferry naar het eiland Armona, vanaf Olhao. Hadden we veel eerder moeten doen! Wat een gaaf eilandje is dat en je komt er echt tot rust.
Heerlijke uitgebreide stranden, helder water. Wat wil een mens nog meer?
Dankjewel voor alles en je gastvrijheid.
Groetjes,
Arjan en Koen met 3 kids

11 tot 18 augustus
Het verblijf hier was heerlijk, we hebben genoten van het huis en de omgeving. Ook onze dochter die na een paar dagen overkwam, heeft het zeer fijn gehad. Rob heeft ons enorm geholpen bij het huren van een auto. Wij waren met onze fietsen en bepakking op vakantie, maar het laatste stukje was toch iets te uitdagend om dat iedere dag te doen met de fiets.
Daarnaast heeft Rob ook ons geholpen aan een insectenverdelger, omdat er onder de tegels bij de voordeur een wespennest zat en bij vertrek nog steeds actief leek.
Dank voor het huren van jullie zéér prettige huis.
Groet,
Hendrik Jan, Jolijn en Marlien

21 mei 2018
De tijd gaat snel voorbij. Te snel.
We hadden graag nog wat langer gebleven. Het huis is prima, de locatie geweldig!
Dat geldt overigens voor heel de Algarve. Het lijkt wel alsof de zon hier altijd schijnt. Al die vriendelijke Portugezen, ze hebben nog de tijd. Het eten is heerlijk en de wijn voortreffelijk.
Kortom : het leven is hier goed!
Met zonnige groet,
Josephine en Maikel

Januari-februari 2018
Hoi Ricky
De vier weken zitten er weer op. Hebben het naar ons zin gehad en 3 weken mooi weer. Veel van de Algarve gezien. Jammer van de laatste 3 dagen met storm en regen. We hebben genoten en zijn goed uitgerust!
Groetjes van ons
Jan en Lies

12-26 oktober 2017
14 dagen lang zomer..!
Met een hoofd vol goed herinneringen aan alles wat we hebben kunnen zien en ondervinden. Vooral dit huis, zo verzorgd en met zoveel mogelijkheden om te zitten en te liggen. Te luisteren naar alle vogels die we niet kennen. De ervaring van een geitenkudde met honden, die die weten dat er wat te halen is. Twee geitjes een uur geleden geboren….Heel hartelijk dank,
Liesbeth en Jouke

September 2017
Prachtig huis en mooie lokatie, wel ’s avonds wat geblaf van de honden, maar dat is dan ook het enige waar we wat van kunnen zeggen.
De vrijheid, de ruimte en je kunt altijd koel zitten, dat is ook wat waard. Wij hebben zelfs in de zon nog temperaturen van 45 graden gemeten en dan is het lekker als je koel kunt zitten. Ook de ontvangst was geweldig met een broodje en een glas wijn en als er iets niet duidelijk was, werd dat direct opgelost. We zijn al met al dik tevreden dat we dit huis hebben gehuurd. Voor ons een korte, maar heel mooie week vakantie en wie weet krijgt dit zelfs nog  wel eens een gevolg, we zijn hier nog lang niet uitgekeken.  Wat ons betreft bedankt voor de gastvrijheid.
Groeten Jakob, Margje, Roelof en Dinie
PS: Wij hebben 2 tuinmensen in ons midden, die ’s avonds de bomen en planten hebben voorzien van water.

10-18 augustus 2017
Beste Ricky,
Wij zijn vannacht na een goede reis weer thuisgekomen.
Wat hebben wij genoten van onze vakantie in de Algarve, wat een prachtig huis heeft u daar.
Prima ontvangen door Rob, ik voelde me meteen thuis daar! Wat een rust en vrijheid ademt de casa en de omgeving uit, heerlijk! Ontbijten op de veranda, borrelen op het dakterras of in een van de gezellige straatjes in de omgeving, eten in een van de mooie restaurants en daarna nog even genieten van de koele avondlucht n de tuin, helemaal tot rust gekomen.
Wat mij betreft keren we zeker nog een keer terug naar de casa, wellicht een keer in de mei- of herfstvakantie.
Groetjes,
Debbie en Johan

17 – 24 april 2017
Lieve Ricky,
We kennen je niet persoonlijk, maar al je hartelijkheid en gastvrijheid hebben we ervaren door jouw bijzondere plek : we leven hier zo intens! Terwijl onze dochter van 2 de hele dag zingend door de tuin banjert, nemen wij nog een glaasje wijn. En wat gaat de tijd snel voorbij. Sinds mijn 18e niet meer geschilderd, maar dit huis geeft de rust om dit te doen. Het klinkt alsof we het huis niet hebben verlaten, maar eigenlijk hoeft dat niet. Fuseta met de verse vis, Olhao met z’n zaterdagmarkt en de ongelofelijke lieve Portugezen die onze dochter volstoppen met pastelas en het restaurantje met binnen de zwaluwen die er hun nestje hebben, had ik ook niet willen missen.
Dankjewel, obrigado!
Maikel, Madelief en Josephine

30 aug. – 14 sept. 2015
Dag Ricky,
Wat ontzettend leuk om als echte Scandinavië-gangers voor het eerst in Portugal verwelkomd te worden door een “Eland”, heerlijk fles wijn, olijfjes en kaas. Dank voor je ontvangst Rob. Wij voelden ons direct thuis. Wat moeten we verder nog zeggen? Alles wat in het gastenboek geschreven staat klopt. Het was heerlijk in Portugal, alleen maar buiten geleefd en ’s avonds op het prachtige terras gezeten. We zijn uitgerust voor de verhuizing die ons te wachten staat, want in onze vakantie is ons huis verkocht!! Dat zullen we niet snel vergeten.
Hartelijke groet,
Jaap en Geke

13 aug. – 22 aug. 2015
Beste Ricky,
We hebben een heerlijke week gehad. Voor mij af en toe te rustig, vooral ’s nachts!

Mijn man vond het héérlijk. We hebben in ons huurautootje lekker rondgereden en heerlijk op terrasjes gezeten, wat gegeten en gedronken. Het huis is helemaal super ingericht : alles was er gewoon. Alleen jammer dat de WiFi niet werkte, maar dat deden we dan maar ergens op het terras. Kortom, het was een fijne week in jouw gezellig, knus huis!

Hartelijke groeten,
Ad en Jolanda

31 juli- 14 aug. 2015
Beste Ricky,

In je mail zei je dat we ons geen zorgen hoefden te maken en dat het zeker goed zou bevallen. Je hebt geen woord te veel gezegd!

Wat een heerlijk, effectief ingericht huis…!! Alles, maar dan ook alles is aanwezig, zowel in materieel als geestelijk opzicht!

Dit is waar de vakantie voor bedoeld is. Ontspannen, verwend worden, tot rust komen, bij jezelf komen en de accu weer opladen. Twee weken is eigenlijk te kort, maar ja, beter twee dan geen!
eid en zorg die uit jouw huis spreekt. Geniet ervan en laat anderen nog lang meegenieten.

Hartelijke groet,
Anton en Marga

17 juli- 24 juli 2015
Na 10 dagen in “de bergen”van het binnenland van de Algarve nog een een heerlijke week aan zee in dit verzorgde complete huis! Fijne terrassen voor en achter!

Na de rust van het binnenland wel even wennen aan de drukte in deze kuststreek, maar het was heerlijk “thuiskomen in Casa Saskia”!

Heerlijk gegeten (o.a. bij Amados t.o. de markthallen) en in Olhao als je gek bent op Cataplana! De warmte van ons afgezwommen (o.a. strand van Baril) en een beetje verliefd geworden op Tavira! Wat een heerlijke sfeer en mooi, ook nog folklore optreden gezien daar en het lekkerste gebak van de Algarve gegeten!

Kortom genoten van dit heerlijke land en de warmte, al had dit wel ietsje minder gemogen, vooral ’s nachts was heftig! Ondanks de ventilatoren! Portugal heeft ons (opnieuw) niet teleurgesteld en vooral het binnenland v.d. Algarve met zijn prachtige natuur, dorpen heeft ons verrast. Dank voor de gastvrijheid en dit heerlijke huis.

Jaap en Marleen

23 april – 6 mei 2015
Twee mooie weken in een fijn huis met heerlijk weer. Veel vis en cataplana gegeten en bica’s gedronken op de terrasjes bij de markthallen in Olhao.
Terry Everhard & Rinus Mulder


10 – 23 april 2015Voor het eerst in Portugal en geheel NIET tot onze spijt. Heerlijke 2 weken in Casa Saskia mogen meemaken. Een superfijne woning met werkelijk alles voorhanden. Nou, wat wil een mens nog meer? Volop genoten van ons verblijf in deze Casa en de prachtige natuur en cultuur.
We hebben alle 15 hoogtepunten (en nog veel meer) uit het ANWB-extra boekje kunnen beleven (Algarve). Het bracht ons op de mooiste plekjes en de heerlijkste restaurantjes.
Dit is voor ons een plekje om in ons hart en gedachten te bewaren. Maar aan alles komt een einde. Nog één keertje uit eten in Olhao en morgen weer huiswaarts.
Ricky bedankt voor je gastvrijheid en al je vriendelijke informatie. Warme groet,
Nico en Tineke
O, ja om niet te vergeten:
Rob bedankt voor je goede ontvangst en je behulpzaamheid.

5 jan - 4 maart 2015Lieve Ricky,
Wat hebben we genoten van je stulp! En onze Bordeaux dog Médoc ook! De eerste maand in alle vrijheid, maar daarna aan de lijn en los op de patio, want ze kwam alleen nog maar thuis om te eten en te slapen; ze verwilderde gewoon! Je tuin is een plaatje! passend in de natuur rond je huis. We wensen je veel plezier als je na ons de lente gaat beleven.
Liefs en hartelijke groet,
Henk en Kit Zuidema

18 september – 9 oktober 2014.
Hallo Ricky,

Een heerlijk huis waar alles is om te genieten!
Zon, wind, wolken, zee, strand, stadjes en wandelen. We hebben een nieuw uitgekomen wandelboekje aangeschaft : in het Nederlands, no. 156 : mooie uitzichtwandeling, was erg mooi en 80 ook : wegen en kruisingen naar de bron.
Deze wandelwatergids Algarve laten we hier achter plus stafkaart.De stranden zijn hier echt uniek. Fusete, Fabricea, die met het treintje (Pedras del Rei), Ilha de Culatra, Ilha de Farol enzovoort.

Hier thuis was het dakterras favoriet!

Een hartelijke groet en dank,
Catherina Wigen en Ada de Vries

23 juli – 2 aug. 2014
Hallo Ricky,

Wat een prachtig, bijzonder huis hebben jullie! We kwamen aan en voelde meteen als een thuis. We hebben volop genoten van het huis en de omgeving.

Ieder dag buiten op het terras ontbeten en in de zon gezeten. Op het dakterras  naar de sterren gekeken. Het was een hele leuke vakantie waarin we tot rust zijn gekomen. Ook genoten van de leuke plaatsen in Portugal en het heerlijke eten en de vriendelijke mensen.

Bedankt en hopelijk tot ziens!
Mildred, Andrew, Nadish, Monique en Asia

Vrijdag 22 augustus 2014
Hoi Ricky,
Ik vond het leuk en Ivo ook en Ries, Marike en Rins ook…We hebben gezwommen, dat was leuk. We zijn naar het strand geweest en vissen gezien met de snorkel, dat was leuk!
xxxxxx van Robine, en Rins, Ries en Ivo en Marike

29 mei -12 juni 2014
Hallo Ricky,
Drie maal is scheepsrecht? Welnee!! Er zullen nog vele keren volgen dat we neerstrijken in jouw comfortabele, als ‘ons’ voelende Casa om vervolgens weer nieuwe stadjes te ontdekken; zoals Faro, écht een aanrader. En via Estoi langs haarspeldbochten (doodeng….) de berg op om naast de zendmasten het prachtige Algarve aan de voeten te hebben!
Zó indrukwekkend! Tot gauw weer!
Groetjes, Arno en Ellen

16 januari 2014.
Inmiddels hier 3 maanden vertroeft en geen zin om naar huis te gaan. De prachtige wandelingen door de duinen en velden van anderen, de granaat- en sinaasappels, de omhelzingen van de zee. Het Indiaas eten (laatste Indiase restaurantje op de boulevard) en het Portugese eten (tentje om de hoek bij de ingang van het Ria Formosa park- vogelgebeuren- eigenares is marokkaans). Oud en nieuw in Tavira, De Beiro. Het prachtige strand Falesia. Het eeuwige gezang van honden. En de rijstepudding zijn een paar dingen die we wensen om nog 5 in alle stilte te blijven. Helaas schreeuwt de drukte van het werkgeweld ons reeds om de oren om terug naar A’dam te varen.

Wat zullen wij het missen! En wat een geluk draagt de ander om hier te mogen blijven. Op de eerste dag troffen we twee puppies aan bij het karkas van hun moeder. Inmiddels. Via organisaties, is onze eerste dochter reeds geadopteerd. Haar naam is Quelfes. De ander, haar zusje hebben we zelf terug naar Nederland genomen, zij draagt de naam Faro,
Martijn en Lenina

        Gastenboek (vervolg)